Mielieji,

Kiekviena rugsėjo 1-oji mums primena, kad gyvenimas – tai atradimo procedūra, kuri viena tegali atsakyti į klausimus. Juk dauguma klausimų tik atrodo teoriniai, o iš tiesų jie yra praktiniai,  į juos atsakyti gali tik veikdamas, bandydamas, atrasdamas, eksperimentuodamas, nes jokia svetima patirtis negali čia tau padėti, todėl, kad  tai – ne tavo patirtis.

 Šiemet visi kartu ir kiekvienas atskirai vėl ir vėl leisimės į atradimų ir praradimų patirčių pasaulį.  Kadangi šiemet mūsų klases papildys mokiniai, ankstesniais metais lankę kitas rajono ugdymo įstaigas,  taigi dar sykį bus egzaminuojamas mūsų požiūris į bendrystę, vertinami etikos pagrindai ir smalsiai stebima, ar tie stenduose užrašyti gražūs žodžiai: ačiū, atsiprašau, laba diena –  tikrai  užpildė mūsų sielas, ar tik skamba kaip tušti indai.

Jau pirmųjų – Mokinių-Mokytojų-Tėvų-Globėjų – susitikimų metu matuosimės socialinių emocinių kompetencijų ūgtį. Tiesa, ne taip, kaip pradinėse klasėse stodami prie sienoje nupieštos liniuotės, bet paprasčiau, tiesiog žvelgdami vienas kitam į akis – nemeluojantį sielos veidrodį. O tada jau tikrai rasime už ką padėkoti ar palinkėti vieni kitiems. Mano palinkėjimas sau ir Jums – nebijoti problemų. Nes, kaip teigia edukologijos pradininkas Džonas Diujis „problemos sprendimas prasideda nuo problemos užrašymo, kad gerai apibūdinta problema yra pusiau išspręsta“.

 Stiprybės, kantrybės,  džiaugsmo patirties kasdienybėje ir jausmo –  gera eiti į mokyklą!

 Nuoširdžiai
Vanda Vanagienė
Šepetos Almos Adamkienės  MDC

Tema: Be kategorijos