Kulinariniame konkurse „Viskas iš moliūgų“

pagal | 2015-10-26

9 klasės mokinės Vaiva Gabriūnaitė ir Gintarė Mikšytė spalio 21 d. dalyvavo mokinių kulinariniame konkurse „Viskas iš moliūgų“. Konkurse, kuris vyksta ketverius metus, dalyvauja visos rajono mokyklos. Mokiniai jau gamino patiekalus iš obuolių, morkų, kopūstų, o šiemet iš moliūgų. Vaiva ir Gintarė dalyvavo antrus metus. Jos jau žinojo konkurso eigą ir reikalavimus. Merginos kepė skanius sausainius. Sausainiams iš moliūgų reikia nedaug produktų, jie greitai pagaminami. Šeimininkių pagamintus ir patiektus patiekalus buvo galima ragauti. Juos vertino komisija ir visi  konkurso dalyviai. Desertai, užkandžiai ir įvairūs skanėstai iš moliūgo turėjo būti pagaminti per valandą. Vertinant buvo atsižvelgta į patiekalo skonį, orginalumą, estetinį vaizdą, recepto apipavidalinimą. Dalyvavimas konkurse – tai gera patirtis visiems dalyviams: stebiesi jaunųjų šeimininkių išradingumu, idėjomis, meile darbui, apsukrumu virtuvėje.

Puikiu „Moliūgų sausainių“ receptu Vaiva ir Gintarė dalinasi su internetinio puslapio skaitytojais.

Moliūgų sausainiai

300 g moliūgo,

200 g cukraus,

1 šaukštelio vanilinio cukraus,

120 ml aliejaus,

1 kiaušinio,

1 šaukšto grietinės,

1 šaukštelio sodos,

250 g miltų,

2 šaukštelių cinamono,

žiupsnelio druskos,

150 g Šokolado

Moliūgą nulupame, išsėkliname ir sutarkuojame. Į jį pilame abiejų rūšių cukrų, aliejų, įmušame kiaušinį, dedame su grietine sumaišytą sodą. Gerai išmaišome. Sukapojame šokoladą nedideliais gabalėliais. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir šokoladą. Moliūgų masę pilame į miltus ir išmaišome. Skardą išklojame kepimo popieriumi, kabiname šaukštelį tešlos, dedame ją ant popieriaus. Kepame 180 laipsnių orkaitėje, 10 – 15 minučių, kol įgauna švelniai rudą atspalvį. Skanaus.

Ingrida Pučėtienė, technologijų mokytoja metodininkė

Tema: Be kategorijos